NVM Inkoop

Net zoals een ieder ander is ook NVM Inkoop op zoek
naar verduurzaming in haar processen en assortiment

Zodoende hebben wij nogmaals al onze “groene” alternatieven voor u op een rijtje gezet. Daarnaast kunt u vanaf het heden ook bij elk product zien of het om een duurzaam geproduceerd of recyclebaar product gaat. Wanneer u het groene label “duurzaam product” boven een product ziet hangen, houdt dit in dat het product duurzaam is geproduceerd of recyclebaar is. Hieronder hebben wij nogmaals een aantal producten uit onze duurzame assortiment voor u eruit gelicht.

Tepe Good Tandenborstels, Floss & Tongschrapers

95% minder Co2

De Tepe Good Tandenborstels zijn gemaakt van Biobased plastic dat is gemaakt van rietsuiker. Door het gebruik van duurzame materialen en groene energie bij de productie, wordt de co2 voetprint met 95 % gereduceerd.

Jordan Green Clean

gerecycled plastic

Het handvat van de Jordan Green Clean borstels is geproduceerd van 100% gerecycled plastic. Daarnaast zijn de biobased nylon borstelharen afkomstig van de rinicinusplanten, wat een hernieuwbare bron is.

Orsing Bio Producten

Bamboe en Bio Plastic

Deze autoclaveerbare versie van de Hygovac afzuigbuizen zijn 1 op 1 vergelijkbaar met de traditionele variant, met enkel het verschil dat genoemde afzuigbuizen herbruikbaar zijn waar de traditionele variant dat niet is De Hygoformic afzuigbuizen zijn gemaakt van Rietsuikerplanten en hebben hierdoor geen vervuilende grondstoffen zoals olie of aardgas nodig in het productieproces. Een prima alternatief i.p.v. het meer vervuilende plastic. Net zoals de afzuigbuizen maakt de Orsing Hygotip XL gebruik van rietsuikerplanten als grondstof. Ook zijn deze hygotips autoclaveerbaar en dus herbruikbaar! De aspirators zij geschikt voor systemen van 16 mm. De Orsing Bamboe Cups, zijn gemaakt van milieuvriendelijke bamboe vezels. Door het vervangen van plastic bekertjes door de natuurlijke bamboe variant wordt de ecologische voetafdruk verminderd.

FHS Dappenglaasjes Glas

Herbruikbaar

De Glazen dappenglaasjes van FHS zijn, zoals de naam al verklapt, gemaakt van glas en zodoende herbruikbaar. Zo hoeft u geen gebruik meer te maken van de meer vervuilende plastic wegwerp dappenglaasjes.

Disposables

Duurzaam

Het Nierbekken van Curas bestaat volledig uit gerecyclede kranten. Doordat de J.H. Norm Tray in tegenstelling tot andere trays van thermo plastic is gemaakt is hij herbruikbaar, door het simpelweg in de vaatwasser te doen. Naast dat de Face Shields ideaal beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus via aeresolen, zijn ze ook nog eens herbruikbaar. Niet elke oplossing hoeft ingewikkeld te zijn. Gebruik Polarcups Karton, i.p.v. plastic!

Vraag hier meer informatie aan